ایران هم اینک از نظر وضعیت پاندمی در فهرست ۱۵۰ کشور پرخطر وزارت بهداشت آلمان قرار ندارد؛ اما مسافران ورودی باید گواهی واکسیناسیون جانسون، فایزر، مدرنا یا آسترازنکا را داشته باشند و مدرک تست منفی پی سی آر نیز ارائه دهند.
همزمان با شیوع بیشتر سویه اومیکرون در ایران، دولت آلمان مقررات جدیدی برای سفر به این کشور در نظر گرفت؛ کلیه مسافران ایرانی برای ورود به آلمان باید کارت واکسیناسیون کامل و تست پی سی آر را ارائه دهند. واکسن های مجاز و مورد تایید نیز جانسون، فایزر، مدرنا و آسترازنکا اعلام شده اند. تست منفی پی سی آر باید مهر مراکز مورد تایید وزارت بهداشت را داشته و در ۴۸ ساعت مانده به موعد پرواز انجام گرفته باشد. این مقررات برای همه افراد بالای شش سال الزامی است. در عین حال گفته شده که اگر از آخرین نوبت واکسیناسیون مسافر ۱۴ روز گذشته باشد، نیازی به تست پی سی آر و قرنطینه وجود ندارد.
در حال حاضر، ایران در فهرست کشورهای پر خطر وزارت بهداشت آلمان قرار ندارد. پیش تر و زمانی که ایران در این لیست بود، مسافران باید در سامانه ویژه ای به شکل آنلاین ثبت نام می کردند و تایید نهایی را در بدو ورود، به ماموران اداره بهداشت مستقر در فرودگاه مقصد ارائه می دادند.
آلمان هم اینک فقط مسافرانی را می پذیرد که پاسپورت اتحادیه اروپا، ایسلند، نروژ، سوئیس، آمریکا و کانادا را دارند و یا دارای ویزای نوع D آلمان یا نوع C حوزه شنگن هستند؛ مشروط به این که مسافر دارای کارت واکسیناسیون باشد.
با شیوع سویه اومیکرون، آلمان سه چهارم از ۲۰۰ کشور دنیا را در رده پرخطر از نظر ویروس کرونا طبقه بندی کرد. این تعداد در هفته آخر دسامبر ۲۰۲۱ تنها ۵۰ کشور بود. علاوه بر سختگیری وزارت بهداشت درباره مسافران، وزارت خارجه نیز از شهروندان خود خواسته است تا از سفرهای توریستی و غیرضروری به کشورهای پرخطر خودداری کنند. وزارت بهداشت آلمان، کشورهای پرخطر کرونایی را بر اساس آمارهای رسمی آنها از موارد ابتلا، مرگ و بستری درجه بندی می کند. وزارت بهداشت ایران چند هفته است که آمار درگذشتگان را دو رقمی و تعداد شهرهای قرمز را صفر اعلام می کند. در تازه ترین گزارشها اما هشدار داده شده که اردکان در استان یزد وضعیت نارنجی دارد و ۳۲ شهرستان نیز با توجه به میزان بیماران بستری، از وضعیت آبی کرونا خارج شده و در وضعیت زرد قرارگرفته اند.
منبع: دویچه وله